Printaj ovu stranu
srijeda, 15 Maj 2019 13:06

САСТАНАК ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

У сриједу 15.5.2019. године одржан је у 12 часова Штаб за ванредне ситуације општине Брод. Присутни су извјестили начелника штаба - начелника општине Илију Јовичића да је стање редовно и да по досадашњем стању водостаја нема опасности од поплаве. Закључак састанка, како је рекао начелник Јовичић је да је „стање стабилно, водостаји су у опадању осим ријеке Укрине која ће највјероватније да се излије у свом доњем току, али Сава има релативно низак водостај за ове прилике па још увијек прима воду из Укрине“.

Редовна одбрана од поплаве се проглашава на 730 центиметара и на састанку је речено да је могуће да ће доћи до тога, али тешко да ће прећи ову редовну одбрану од поплава. Начелник Јовичић је додао да су данас размотрили сваки рејон и сваки водоодбрамбени објекат појединачно и констатовали да нема опасности: „Ноћас је било дежурство и лично сам јутрос обишао од Бруснице до Укрине, Лужана, ријеке Саве и увјерио се да је стање редовно“.  

Вода за пиће је исправна и превентивно је наложено чешће анализирање воде, а грађанима је препоручено алтернативно снабдијевање водом за пиће, односно прокухавање у трајању од 10 минута, флаширана вода или вода из ауто-цистерни.

stab 15519 1

stab 15519 2