brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
petak, 11 Maj 2018 13:56

САСТАНАК СА КОРИСНИЦИМА ПРОЈЕКТА

Начелник општине Брод Илија Јовичић састао се јуче у 9.30 часова са одабраним корисницима пројекта за опоравак од поплава из 2014. године. Тема састанка је било изјашњавање корисника пројекта о посједовању одговарајућег земљишта за изградњу нове стамбене јединице. Пројектом је предвиђено да ће општина Брод обезбједити земљиште за градњу ових стамбених  јединица у случају да корисници немају одговарајући плац/земљиште.

Пројекат за опоравак од поплава финансира Европска унија, у сарадњи са владама ентитета, а имплементира Развојни програм Уједињених нација (UNDP) у БиХ, у партнерству са Arbeiter-Samariter-Bund (ASB), Hilfswerk International Austria (HWA), Међународном организацијом за миграције (IOM) и партнерским општинама и градовима.

Пројекат представља наставак активности санације штета узрокованих елементарним непогодама које су БиХ погодиле 2014. године. Пројекат помаже трајно стамбено збрињавање и економско оснаживање социјално угрожених категорија становништва у поплављеним подручјима, кроз изградњу и санацију индивидуалних стамбених објеката, помоћ малој пољопривреди, те креирање нових радних мјеста у приватном сектору.

oporavak od poplava brod1