brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
srijeda, 10 Oktobar 2018 14:02

САОПШТЕЊЕ ПОВОДОМ ИНЦИДЕНТА У РАФИНЕРИЈИ НАФТЕ

Поводом инцидента који се синоћ око 21.30 десио у Рафинерији нафте, начелник општине Брод Илија Јовичић је данас у 11.30 у сали за састанке одржао конференцију за медије. У синоћњој експлозији погинула је једна особа, а девет је повријеђено.

У брзој интервенцији рафинеријских ватрогасаца и општинске ватрогасне јединице пожар је локализова и око 23.30 угашен. На конференцији за медије начелник Јовичић је прочитао и званично саопштење Зарубежњефт – компаније власника Рафинерије нафте:

„У 21.30 по локалном времену у Рафинерији нафте Брод у Босанском Броду дошло је до пожара. До 22.40 пожар је био у потпуности локализован.

Повријеђено је 10 људи. Пружена им је потпуна медицинска помоћ, те не постоји опасност по њихов живот. Један радник је задобио повреде које су биле фаталне по живот, није преживјео.

Оформљена је оперативна комисија за локализацију и ликвидацију посљедица хаварије.

Од 10.10.2018. г. службена комисија ће приступити истраживању разлога насталог инцидента и одређивању размјера посљедица. Резултати рада комисије биће објављени касније.“

Повријеђени су смјештени у болницу ЈЗУ „Апостол Лука“ у Добоју гдје их је рано јутрос посјетио начелник општине Јовичић. У 13.30 предсједник Милорад Додик је такође посјетио повријеђене раднике Рафинерије нафте.

На конференцији је речено да није било мјера узбуњивања јер се након првог прегледа стања утврдило да за тим нема потребе. Радници треће смјене у Рафинерији су на погоне ушли са сат и по закашњења и наставили нормалан рад.

Начелник општине Јовичић је изразио своје искрено саучешће породици погинулог радника.