brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
petak, 02 Novembar 2018 08:34

ПРИВРЕДНИ САВЈЕТ ОДРЖАО 9. СЈЕДНИЦУ

У четвртак 1. новембра у сали за састанке општине од 18 часова одржана је 9. сједница Привредног савјета. Састанку су присуствовали: чланови савјета, начелник општине Илија Јовичић, обрађивачи тачака из Општинске управе, директори јавних предузећа и установа. Разматране су теме од значаја за унапређење пословног окружења у општини Брод.

За тему о уписној политици средње школе у Броду је речено да је образовне профиле потребно више ускладити са потражњом у привреди. Допис са закључком ће бити упућен и надлежном Министарству на ову тему.

Друга тачка дневног реда се односила на резултате проведене анкете привредних субјеката у Броду. Чланови савјета су након представљене анализе анкете дали своје сугестије за наредно анкетирање привредника.

Тема о цијени и квалитету комуналних услуга ишла је у правцу разговора о проблемима са којима се комунална предузећа сусрећу у свом раду.

За тачку о административним и комуналним накнадама и таксама привредници у савјету су предложили усклађивање појединих накнада у односу на цијене у општинама у окружењу.

Под тачком разно, кандидоване су теме које ће се, због свог значаја, наћи на дневном реду неке наредне сједнице савјета. Материјале за сједнице Привредног савјета можете преузети ОВДЈЕ. Сједница је завршена у 20 часова.