brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
srijeda, 20 Februar 2019 08:27

ПРИВРЕДНИ САВЈЕТ ОДРЖАО 11. СЈЕДНИЦУ

Чланови Привредног савјета одржали су синоћ од 18 до 20 часова 11. редовну сједницу у сали за састанке општине Брод. Састанку је присуствовао и начелник општине Брод Илија Јовичић и разговарао са присутнима о тачкама дневном реда. На састанку су, поред усвајања записника претходне сједнице представљене теме: Анализа примјене препорука Привредног савјета, Нацрт интегралног програма капиталних инвестиција 2019.-2021. година, Одлука о уређењу простора и грађевинском земљишту и Одлука о висини трошкова уређења градског грађевинског земљишта;  

Предсједник Привредног савјета Градимир Вукман је рекао да су, с обзиром да је почетак године, на састанку анализиране усвојене препоруке овог савјетодавног тијела у претходне двије године, као и да су у разматрању осталих тачака дати квалитетни приједлози.

Начелник општине Јовичић је истакао да је рад Привредног савјета у протеклом периоду био веома квалитетан: „препоруке су примјењиве,  и локална управа је усвојила све сугестије Привредног савјета“. Такође, за документ Интегралног програма капиталних инвестиција начелник Јовичић је рекао да су чланови савјета стекли увид о нивоу планираних улагања као и да су сугестије добијене на овом састанку добродошле јер тај програм иде на усвајање у Скупштину 28. фебруара.

Доминирала је тема легализације бесправних објеката. По ријечима начелника општине Јовичића: „Примјена новог Закона пружа могућност давања субвенције за легализацију што је локална управа искористила да направи Одлуку која ће ићи на Скупштину општине да на најповољнији начин грађани легализују бесправно направљене објекте“.

ps 11 brod 2