brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
ponedjeljak, 10 Februar 2020 13:00

ПРЕЗЕНТОВАН ИФАД ПРОЈЕКАТ ПОЉОПРИВРЕДНИМ ПРОИЗВОЂАЧИМА

Бродским пољопривредницима који се баве повртарством, воћарстом и пчеларством, данас је презентован пријекат "Развој конкурентности у руралним подручјима "Међународног фонда за пољопривредни развој'' (ИФАД).

Како је појаснила Слађана Товирац из Јединице за координацију пољопривредних пројеката при Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, пројекат подржава произвођачке организације, удружења и задруге, као и приватна предузећа која су организатори производње или откупа воћа, поврћа, љековитог биља и шумских плодова, као и пчеларске организације.

Заинтересовани требају израдити бизнис план у вриједности до 4.000 КМ и поднијети захтјев за суфинансирање Старт пакета за покретање или проширење производње. Пројекат који је намијењен малим произвођачима и чија укупна мјесечна примања не прелазе 500 КМ по члану домаћинства субвенционише се са 40 %, односно 50% када су у питању жене и лица млађа од 35 година.

-Општина ће, уколико буде интересовања, суфинансирати све пројекте у значајнијем износу. Стојимо иза пољопривредних произвођача и учинићемо све што је у нашој моћи, да се пројекти усмјерени на  унапређење и развој пољопривредне производње  реалузују-, поручио је начелник општине Илија Јовичић.

IFAD 2