brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
srijeda, 11 Mart 2020 14:34

ПРЕМИЈЕР ВИШКОВИЋ У РАДНОЈ ПОСЈЕТИ БРОДУ

Премијер Републике Српске Радован Вишковић посјетио је општину Брод и том приликом разговарао са начелником општине Илијом Јовичићем и његовим сарадницима.

Вишковић је изјавио да је подршка Владе Републике Српске општини Брод неупитна и у наредном периоду, те додао да се на састанку разговарало о пројектима који су започети, као и пројектима који се планирају у наредном периоду. Сложили су се да је приоритет рјешавање саобраћајне гужве која се у Броду појављује због граничног прелаза.

„Влада је улагала али ће и даље наставити да улаже у пословну зону у Броду, како би се она у што скорије вријеме привела намјени због потенцијалних улагача, што и јесте заједнички циљ Владе и локалне власти, нове инвестиције и нова радна мјеста“, рекао је Вишковић.

Начелник општине Јовичић захвалио се премијеру на посјети и подршци, истакавши да Влада Републике Српске финансијски подржава велики број пројеката који се реализују у Броду, као и да нема пројекта за који су се обраћали Влади за финансијску подршку, а да нису наишли на разумијевање.

Јовичић је рекао да се на састанку највише разговарало о рјешавању проблема саобраћаја у Броду, изградњи кружних раскрсница и спајању са заобилазницом која је управо завршена.

„Реализацијом овог пројекта саобраћај ће се измјестити ван града што ће свакако смањити гужве у градском језгу, а оно што је такође изузетно важно за Брод јесу радови на санацији водоодбрамбених објеката и санацији и реконстриукцији водоводно-канализационе мреже који се одвијају уз подршку Владе и Европске инвестиционе банке. У протеклом периоду, уз подршку Владе реализовано је низ пројеката, а од премијера Вишковића добили смо обећање да ће Влада пружати подршку реализацији пројеката и у наредном периоду“, рекао је Јовичић.

viskovic 2