brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
srijeda, 03 Juni 2020 12:34

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О ФИНАНСИРАЊУ ПОЛАГАЊА ВОЗАЧКОГ ИСПИТА

У скупштинској сали, у згради Поште, јуче су потписани уговори са осам кандидата којима ће у оквиру пројекта ''Подизање нивоа запослености кроз обуке или едукације'', који проводи Савез за повратак избјеглих и расељених Босанске Посавине, бити финансирано полагање возачког испита за ''Ц'', ''Е'' и ''Б'' категорију, односно биће финансирни трошкови обуке и првог изласка на испит.

Паво Дујак, предсједник Савеза, истакао је да ће прилику за обуку за ''Ц'' и ''Е'' категорију добити седам кандидата који већ имају положену ''Ц1'' категорију, док ће један кандидат полагати возачки испит за ''Б'' категорију.

-Сви они су старости од 21 до 30 година и пријављени су на Заводу за запошљавање Републике Српске као активни тражиоци посла, рекао је Дујак истакавши овом приликом добру сарадњу Савеза са локалним и републичким институцијама.

Пројекат се проводи уз финансијску подршку Министарства управе и локалне самоуправе, те уз пројектно партнерство са општином Брод.

Начелник општине Брод Илија Јовичић подсјетио је да локална управа даје пуну подршку у раду невладиних организација и пројектима које оне организују и проводе.

2