Printaj ovu stranu
petak, 09 Avgust 2019 09:28

ПОТПИСАН УГОВОР ЗА НАБАВКУ УЛТРАЗВУЧНОГ АПАРАТА

Начелник општине Брод Илија Јовичић у сриједу 7. августа са Бориславом Петковићем,  директором бањалучке фирме „BAWARIAMED“ потписао је уговор за набавку ултразвучног апарата за потребе Дома здравља у Броду. Набавка овог апарата реализује се у оквиру пројекта Побољшање квалитета здравствене заштите жена у Општини Бродкоји реализује Општина Брод кроз Финансијски механизам за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја у Републици Српској 2018/2019 за чије функционисање су средства обезбиједили Влада Републике Српске путем Министарства финансија и Влада Швајцарске путем Развојног програма Уједињених нација у БиХ (UNDP).

По ријечима начелника општине Брод ово је друга година како општинска администрација аплицирањем на пројекте улаже у здравство, финансирањем и опремањем здравственог сектора на подручју општине Брод. Вриједност ултразвучног апарата је око 40.000 КМ,  а укупна вриједност овог пројекта је око 150.000 КМ, рекао је Јовичић.

Директор Дома здравља Зоран Предојевић истакао је да је здравство у Републици Српској у тешкој позицији па самим тим реализација овог пројекта и набавка ултразвучног апарата за потребе бродског Дома здравља има још већи значај, посебно што ће реализацијом овог пројекта Дом здравља у наредном периоду добити и једно санитетско возило.

Потписавши уговор са начелником Општине Илијом Јовичићем директор фирме „BAWARIAMED“ Борислав Петковић изразио је задовољство због успостављене сарадње и обећао да ће већ половином августа мјесеца фирма извршити испоруку, инсталацију, едукацију кадрова и презентовање могућности овог ултразвучног апарата.

Potpisivanje ugovora UZV aparat 1