brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
petak, 27 Mart 2020 12:28

ПОТПИСАН УГОВОР О ПРЕНОСУ ПРАВА СВОЈИНЕ ЗА ПОТРЕБЕ ИЗГРАДЊЕ КРУЖНЕ РАСКРСНИЦЕ

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић и начелник општине Брод Илија Јовичић потписали су данас у Бањa Луци Уговор о преносу права својине над некретнинама без накнаде за потребе изградње кружне раскрснице у Броду.

Сама реализација пројекта изградње обилазнице око Брода подијељена је двије у фазе од којих прва подразумијева реконструкцију дијела улице Бродског батаљона у Броду, у дужини од око 1 километар. Уговорена вриједност радова износи 1.536.522,96 КМ са ПДВ-ом, а радови су у завршној фази.

Друга фаза обухвата изградњу кружног тока на споју обилазнице са магистралним путем МI- 103 (М-14.1 по старој класификацији), дионица Поље – Брод – спој у смјеру Дервенте и изградњу кружног тока на споју обилазнице са магистралним путем МI- 103 (М-14.1 по старој класификацији, дионица Брод – граница Републике Српске (Брусница) – спој у смјеру Оџака (Свилаја).

Уговорена вриједност радова за ову фазу износи 2.180.000,00 КМ са ПДВ-ом, а започеће по завршетку експропијације и прибављања грађевинске дозволе.

Реализацијом овог пројекта створиће се услови за измјештање комплетног теретног саобраћаја из уже градске зоне, јер се ова општина суочава са великим проблемима везаним за дуго задржавање тешког теретног саобраћаја у граду, а који гравитира граничном прелазу и царинском терминалу.