brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
ponedjeljak, 12 Februar 2018 13:47

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О ПАРТНЕРСТВУ

Начелник општине Брод Илија Јовичић је у петак 9. 2. 2018. године у 11 часова потписао Споразум о партнерству у пројекту „Стварање услова за већу ефикасност и квалитет здравствених услуга на подручју општине Брод“. Споразум су у кабинету Начелника општине потписали представници ЈЗУ „Дом здравља“, ФК „Полет“, ФК „Лијешће“ и ССУ „Пријатељи“.

За Дом здравља пројектом је предвиђена набавка био-хемијског анализатора и дигитализација ове здравствене установе. Пројекат подразумјева и дигитално увезивање  подручних амбуланти и обуку запослених. Укупна вриједност пројекта је 128. 000,00 КМ од чега општина Брод учествује са 31%. Планирано је да пројекат буде завршен до краја јула мјесеца.

Пројекат „Стварање услова за већу ефикасност и квалитет здравствених услуга на подручју општине Брод“ спроводи се у оквиру Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја у Републици Српској у 2017/2018 години. Средства за његово функционисање у овом циклусу обезбиједили су Влада Републике Српске путем Министарства финансија и Европска унија у оквиру пројекта „Локални интегрисани развој“ који имплементира UNDP БиХ.

Начелник Јовичић је напоменуо да су путем Финансијског механизма за финансирање овог пројекта, прошле године обезбјеђена средства за добро опремљену и уређену зелену пијацу у склопу Градске пијаце, а претпрошле године спортска дворана у Лијешћу. Напоменуо је да су тендери за набавку расписани и да очекује реализацију како је планирано.