brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
petak, 27 Mart 2020 13:42

ПОЧИЊЕ ПОДЈЕЛА РЕГРЕСИРАНОГ ГОРИВА

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске почиње са подјелом регресираног дизел-горива за 9.418 пољопривредних газдинстава (корисника подстицаја). Преузимање/куповина регресираног дизел горива ће почети у понедјељак 30. марта и трајати до 30. октобра 2020. године. За финансирање ове мјере Министарство је резервисало најмање 5.5 милиона КМ.

Према наводима из Стручне службе за пољопривреду општине Брод, право на регресирано дизел гориво има 50 пољопривредних произвођача из Брода, који од понедјељака 30. марта, у шалтер сали општине могу преузети потврде за преузимање регресираног горива. Регресирано дизел гориво се преузима на бензинским пумпама ''Брчко-гас'' и ''Нестро''.

Из Министраства пољопривреде, шумарства и водопривреде су саопштили да пољопривредници могу преузети укупно 100 литара регресираног дизел-горива по хектару обрадиве пољопривредне површине уписане у АПИФ, те додали да је подстицај за регресирање дизел горива за извођење прољећњих и јесењих радова у пољопривреди утврђен у износу од 0,60 КМ по литри дизел горива.

Пољопривредни произвођачи који нису обухваћени првим обрачуном, биће обухваћени сљедећим, ако изврше обавезу ажурирања сјетвених површина у АПИФ-у. Нови обрачуни ће се ажурирати сваких 10 до 15 дана.