brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
srijeda, 17 Juli 2019 10:07

ПОЧЕЛИ ПРИПРЕМНИ РАДОВИ НА УРЕЂЕЊУ УЛИЦЕ ПРЕМА НАСЕЊУ ''СКЕЛЕ''

Данас су у Броду почели припремни радови на изградњи модерне саобраћајнице која ће повезати улицу Јована Дучића, која иде према Градској тржници, са дијелом насеља и пословне зоне ''Скеле''.

Пројекат, у износу од 209.142,34 КМ с ПДВ-ом, у цјелини се финансира средствима Владе Републике Српске, извођач радова је предузеће ДОО ''МГ  МИНД'' , док је, према Уговору, рок за завршетак радова 50 радних дана од дана увођења извођача у посао.

Начелник општине Брод Илија Јовичић рекао је да су ови радови само дио планираних активности на уређењу уже градске зоне, и да се тренутно на подручију Општине проводи још десетак инфраструктурних пројеката.

-Дужина ове улице је око 250 метара. Осим асфалтирања биће урађена комплетна комунална инфраструктура, канализација, тротоари и саобраћајна сигнализација. На овом дијелу за идућу годину планирана је изградња још једног стамбеног објекта и уређење путног правца  из ове улице, уз ТЦ ''Корт'', према улици Краља Петра 1. Ослободиоца,- рекао је начелник Јовичић.

Radovi na saobracajnici 2

Radovi na saobracajnici 32