brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
četvrtak, 04 Januar 2018 13:26

РАЗГОВОР О ЛОД МЕТОДОЛОГИЈИ СА УДРУЖЕЊИМА ГРАЂАНА

У сали за састанке општине Брод у 11 часова одржан је састанак, у склопу РЕЛОАД пројекта, са представницима невладиних организација наше општине. Тема састанка је био разговор о ЛОД методологији расподјеле средстава за цивилно друштво и најава јавног позива за суфинансирање пројеката који ће бити отворен у марту ове године.

Циљ РЕЛОАД  пројекта је јачање партнерства између јединица локалне самоуправе (ЈЛС) и цивилног друштва ширењем транспарентног приступа финансирања организација цивилног друштва из буџета ЈЛС у складу са стратешким приоритетима и потребама становништва у заједницама. РЕЛОАД је финансиран од Европске уније (EU), а имплементира се путем Развојног програма Уједињених нација (UNDP).

Пројекат се тиче методолошких смјерница за веће учешће цивилног друштва у одлучивању као и додјели средстава организацијама и удружењима путем подношења квалитетних пројектних приједлога. За организације и удружења планиране су и радионице за савладавање вјештине препознавања потребе заједнице и писања приједлога пројеката. Пројекат у општини Брод проводи Одсјек за локални развој, инвеститицје и јавне набавке.