brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
subota, 21 Mart 2020 18:39

ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ - ДОПУНА НАРЕДБЕ ОД 19. МАРТА

Све досадaшње предузете мјере у превентивном дјеловању на спречавању појаве вируса корона на подручју општине Брод су адекватно урађене и проводе сe у складу са препорукама и наредбама надлежних републичких институција. Констатовано је то на данас одржаној сједници Штаба за ванредне ситуације општине Брод. Још једном је наглашено да је, у циљу заштите здравља становништва, и даље обавезно придржавање наложених мјера и наредби Штаба.

Утврђена је допуна Наредбе о регулисању рада трговинских, угоститељских и других објеката, те предузимању мјера превентивног дјеловања у циљу спречавања појаве и ширења вируса корона на подручју општине Брод донесене 19. марта. У циљу надзора провођења наложених мјера из поменуте Наредбе, одређена су одговорна лица и органи контроле и надзора, рокови, задаци,  те начини контроле и извјештавања о стању у општини Брод.

Са сједнице Штаба за ванредне ситуације поново је упућен апел грађанима да се понашају крајње одговорно и у потпуности придржавају мјера које су донијеле надлежне институције како би се сприjечио настанак и ширење епидемије корона вирусa.

naredba