brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
četvrtak, 03 Oktobar 2019 08:48

ОПШТИНА ОБЕЗБИЈЕДИЛА СТАЛНУ НОВЧАНУ НАКНАДУ ВИШЕЧЛАНИМ ПОРОДИЦАМА

Из буџета општине Брод од 1. јануара наредне године, почеће исплата сталне мјесечне новчане накнаде породицама са четверо и више дјеце. Циљ Одлуке, која је на приједлог општинског руководства усвојена на 31. сједници СО Брод, је подршка и побољшање материјалног положаја ових породица.

Накнада се остварује у износу од 25 КМ мјесечно, по дјетету, и увећава се за 50% породицама у стању социјалне потребе, и породицама гдје је један брачни супружник из реда породице погинулог борца.

Право на новчану накнаду остварују породице које имају пребивалишта на подручју општине Брод, најмање годину дана прије подношења захтјева, да имају најмање четворо дјеце, а Одлуком су обухваћена сва малољетна дјеца, дјеца на редовном школовању до навршене 26. године живота и сва пунољетна дјеца са посебним потребама.

Вишечлане породице поздрављају Одлуку општине Брод.

-Усвојена Одлука је хвале вриједна! Треба одгајати, школовати дјецу. Свака марка нам много значи. Захвални смо на доношењу ове Одлуке, која ће сигурна сам имати позитивне ефекте у погледу наталитета у нашој општини-, ријечи су Госпаве Блажановић, мајке четверо дјеце.

-Биће ово велика помоћ породицама. Значајна је ово Одлука у првом реду јер показује бригу о нама, а с друге стране ни финансисјки аспект није занемарив-, изјавио је Драгослав Ивановић, председник удружења ''4+'', додајући да удружење тренутно окупља 70 породица са четверо и више дјеце.