brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
utorak, 23 Juni 2020 11:07

ОПШТИНА ФИНАНСИРАЛА НАБАВКУ 137 ПЛАСТЕНИКА

Бродским пољопривредницима који су изразили жељу да се баве пластеничком производњом, њих 137, данас су додијељени пластеници за узгој поврћа. Набавку пластеника чија је вриједност готово 35.000 КМ финансирала је општина Брод.

Пластеници површине 50 квадрата су, како је објаснио начелник општине Брод, купљени у оквиру проширеног Програма подршке пољопривредним произвођачима на подручју општине и у цјелости су финансирани из општинског буџета.

-Интересовање је било велико. Набавили смо 130 пластеника, а обзиром да се на јавни конкурс јавило 137 заинтересованих, за 7 корисника овог Програма биће исплаћена новчана средства у вриједности пластеника-, изјавио је Јовичић. Додао је да су приоритет на конкурсу имале борачке категорије, али обзиром да је у буџету обезбијеђен довољан износ средства, испоштовани су сви захтјеви корисника.

-Наши људи имају подршку локалне управе која ће на основу овог Програма бити настављена и у наредном периоду, кроз подстицај за музне краве, свињогојство, овчарство, расадни материјал и пчеларство.plastenici 2plastenici 3plastenici 4