brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
utorak, 23 Juli 2019 16:44

ОПШТИНА БРОД РАЗМАТРА УВОЂЕЊЕ ''LED'' ЈАВНЕ РАСВЈЕТЕ

У сали СО Брод, у згради Поште, данас је одржана презентација Пројекта енергетски ефикаснијег јавног освјетљења, којој је присуствовало руководство општине Брод, начелници општинских одјељења, чланови привредног савјета и директори бродских јавних предузећа и установа.

Према ријечима начелника општине Илије Јовичића основни циљ нове јавне расвјете, односно замјене постојећих расвјетних тијела, је смањење трошкова потрошње електричне енергије и одржавањe јавне расвјете којa на годишњем нивоу износи око 250.000 КМ.

-Уградњом нових ''LED'' сијалица ови трошкови на годишњем нивоу били би нижи за 50 до 60 одсто, а планирамо замјену укупно 2.592 свијетиљке-, истакао је Јовичић.

Презентацију је одржао Маринко Родић, представник компаније Минел Шредер, која се, поред пројектовања јавне расвјете, бави и производњом најновијe генерацијe ''LED'' свјетиљки.

-Циљ је да општина Брод добије исплатив пројекат у чијем ће склопу, са одгођеним плаћањем односно плаћањем кроз вриједност инвестиције, добити бољу и квалитетнију расвјету, док ће се пројекат  у периоду од  5-6 година исплатити и донијети локалној управи смањење трошкова одржавања и трошкова за утрошену електричну енергију од  50 до 60 одсто од досадашњих-, нагласио је Родић.

led 2