brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
četvrtak, 24 Oktobar 2019 12:33

ОПШТИНА БРОД ДОБИЛА ПРЕСТИЖНИ BFC СЕРТИФИКАТ

Начелнику општине Брод Илији Јовичићу данас је у Будви уручен BFC SEE сертификат, чиме је општина Брод  и званично сврстана у ред локалних заједница са повољним пословним окружењем.

Начелник Јовичић истакао је да је ово  својеврсна потврда да је општина Брод у сваком тренутку на располагању пословној заједници и потенцијалним страним инвеститорима, те да је опредјељена привредном расту.  Испуњавање услова БФЦ сертификације  јасно говори,  да Општина Брод  има повољне услове за инвестирање и да је посвећена развоју привреде и отварању нових радних мјеста.

Церемонија додјеле сертификата градовима и општинама са повољним пословним окружењем одржана је у оквиру 9. Међународне конференције о економији која се одржава у Будви. Ријеч је о једном од најзначајнијих економских скупова на простору југоисточне Европе, који ове године има тему "Синергија – кључ успјеха Региона", и у коме учествује  преко 500 представника влада, међународне и пословне заједнице, научне те стручне јавности.

Сертификате додјељује Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) и регионални савјет за повољно пословно окружење у југоисточној Европи. Сертификат је добило  15 општина и градова региона, а међу њима и општина Брод.

2345