brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
četvrtak, 03 Maj 2018 12:01

ОРГАНИЗОВАЊЕ СМЈЕШТАЈА ЗА ДЈЕЦУ ИЗ ГРАЧАНИЦЕ

- Фотографија са прошлогодишњег боравка дјеце из Грачанице

 

Јутрос у 9 часова у општинској Борачкој организацији одржан је састанак одбора за прихват дјеце са Косова и Метохије. На састанку су разматрани детаљи прихвата и боравка дјеце из Основне школе „Краљ Милутин“ из Грачанице. Циљ ове активности је да се дјеца Републике Српске и дјеца КиМ упознају и зближе кроз игру и дружење.

Боравак педесеторо дјеце је предвиђен од суботе 16. до суботе 23. јуна 2018. године. Закључак састанка је био да се позову родитељи ученика основних школа да учествују у што већем броју у овој племенитој активности.

Позивају се сви који имају дјецу од 11 до 14 година, и који су у прилици да у наведеном периоду буду домаћини гостима са Космета, да се пријаве у Основну школу „Свети Сава“ или просторије Борачке организације, те да попуне образац изјаве за те намјене. „Наш народ има заједничке корјене и исто смо пропатили зато се добро и разумијемо, а треба да се и подржавамо што више можемо“, речено је током прошлогодишњег дружења и боравка дјеце са Косова и Метохије у Броду.