brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
ponedjeljak, 13 Maj 2019 14:09

ОДРЖАН ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

С обзиром на ппрогнозиране временске непогоде и мјестимичне појаве јаких киша, данас је у 12 часова у сали за састанке одржан Штаб за ванредне ситуације општине Брод. Начелник општине Илија Јовичић, у својству начелника штаба разговарао је са присутнима о водостају Саве и њених притока, стању каналских мрежа, припреми људства и опреме. Тренутно је водостај 431 цантиметар, а редовна одбрана од поплаве се проглашава на преко 730 цантиметара. На састанку је речено да је људство обавјештено, да има довољно врећа и да ће се повести рачуна о количинама депонованог пијеска.

Шеф одсјека за послове заштите и спасавања Драго Николић је извјестио да је стање редовно и да су имали састанак са представником Вода Српске, да су разговарали са Цивилном заштитом Дервенте. Додао је да су службеници Одсјека јутрос обишли терен и да се редовно прати стање како водостаја, тако и каналске мреже и оборинских вода. Из Вода Српске, шеф плавног подручја Ивањско Поље Ане Михајлов је рекао да је уведена редовна одбрана од поплаве на сектору три: канал Сава – Укрина и ријека Укрина. На устави (ријеке Укрине) довежена су два камиона пјеска и од данас дежура један багер.

Јован Сријемац из Цивилне заштите је рекао да су двије сирене за узбуњивање исправне, а једна коју тренутно поправљају може се замјенити постојећом исправном ручном сиреном која је лако преносива. Начелник штаба је као закључак састанка рекао да је акценат на будном праћењу стања у свим сегментима одбране од поплаве.20190513 120714 800x450