brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
ponedjeljak, 28 Maj 2018 12:26

ОДРЖАНА ПРОСЛАВА 150 ГОДИНА ХРАМА „ПРЕСВЕТЕ ТРОЈИЦЕ“ У ЛИЈЕШЋУ

У недељу 27. маја 2018. године у цркви Пресвете Тројице у Лијешћу, светом архијерејском литургијом почела је прослава празника "Педесетница" и 150 година постојања овог православног храма. Литургију од 9.30 је служио његово преосвештенство епископ зворничко - тузлански г. Фотије, уз саслужење митрополита митилинског г. Иаковоса.

Величанственој прослави су присуствовали бројни гости: из Грчке, Србије, околних општина. Ову велику прославу организовали су СПЦО Лијешће и Општина Брод. Начелник општине Илија Јовичић је овом приликом, за заслуге обнове храма у Лијешћу, добио грамату од епископа зворничко - тузланског г. Фотија.

Након литургије одржан је културно - умјетнички програм у коме су учествовали КУД "Лијешће" са играма са Косова и Метохије, играма из Шумадије и кореографијом "Пчиња" и пјевач солиста Стево Савић са двије изворне народне пјесме. За преко 1500 гостију припремљен је ручак, у балон сали и додатним шаторима у дворишту основне школе. Организационом одбору, привредницима и грађанима који су доприњели организацији прославе захвалнице је додјелио јереј СПЦО Лијешће Јован Томић. Прослава је настављена уз домаћу реномирану естрадну звијезду Брану Живковића и бенд "Министри".