brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
srijeda, 24 Juni 2020 13:56

ОДРЖАНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА ПРОЈЕКТА ’’ДИГИТАЛИЗАЦИЈА ОПШТИНСКОГ УПРАВЉАЊА ЗЕМЉИШТЕМ’’

Замјеник начелник општине Брод Горан Гарачић са сарадницима разговарао је данас са представницима Привредне коморе Републике Српске и компанија ''Telegroup''и ''Green Soft'' о провођењу регионалног пројекта ''Дигитализација општинског управљања земљиштем''.

Ријеч је о пројекту усмјереном на унапређење капацитета општина за дигиталним управљањем, у првом реду пољопривредног земљишта, који за циљ има подизање свијести на локалном и регионалном нивоу о овој теми.

Општина Брод једна од 4 локалне заједнице у Републици Српској у којој ће бити реализован овај пројекат. Наглашено је да ће пројекат трајати 3 године, а у наредном периоду биће организоване обуке општинских службеника и пољопривредних произвођача.

Пројекат реализују компанија '' Telegroup '' и њемачко друштво за развој ''GIZ'', док подршку у реализацији пружају Национална алијанса за локални економски развој из Србије, те Привредне коморе Републике Српске и Црне Горе. Пројекат се проводи у оквиру програма develoPPP.de, а финансира га Влада Њемачке.