brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
srijeda, 14 Novembar 2018 09:45

ОДРЖАНА ПОКАЗНА ВЈЕЖБА И САСТАНАК ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ РЕГИЈЕ ДОБОЈ

У Броду је јуче од 11 часова одржан састанак Републичке управе Цивилне заштите. Тема састанка је била анализа задатака у припреми појединачних програма заштите и спасавања у регији Добој. Присуствовали су директор Републичке управе цивилне заштите Миле Међед, начелник Подручног одјељења Републичке управе цивилне заштите Добој Владо Ђурановић и представници цивилне заштите околних општина.

На састанку се разговарало и о побољшању система заштите и спашавања од поплава, о језеру Дренова, начину одговора на ситуације сличне инциденту у Рафинерији нафте од прије мјесец дана. Такође, представница Савеза општина и градова Сања Крунић је представила пројекат „Јачање урбане отпорности на несреће“.

Миле Међед је навео да Републичка управа има квалитетну јединицу за радиолошко-хемијско-биолошку заштиту, оформљену по европским стандардима и да ће је ставити на располагање локалној заједници и Рафинерији у Броду, у случају потребе.

„Заједно са Републичком цивилном заштитом радимо на јачању наше материјално -техничке опремљености,  како би успјешно отклонили одређене непогодне ситуације“, рекао је начелник општине Брод Илија Јовичић.

Након састанка је одржана раније планирана показна вјежба“Спасавање у саобраћајним несрећама” у којој су учествовали ватрогасна јединица, полиција, хитна помоћ и цивилна заштита општине Брод.

Вијест на РТРС и ТВК3

rucz brod nov2018 2

rucz brod nov2018 3

rucz brod nov2018 4

rucz brod nov2018 6

rucz brod nov2018 1