brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
četvrtak, 05 Juli 2018 14:10

ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА БЕБА

У Броду је 3. 7. 2018. године, на Тргу Патријарха Павла у 19 часова организована Конференција беба под називом „Љепша Српска – бројнија Српска“. И ове године ову лијепу манифестацију припремили су Општина Брод, Туристичка организација општине и Светосавска омладинска заједница у сарадњи са Министарством породице, омладине и спорта.

Конференцију беба је представила Ружица Маслић директор Туристичке организације општине Брод. У забавном програму учествовали су ЈУП „Бели анђео“, Школа гитаре и КУД Душко Трифуновић. Дјеца из вртића „Бели анђео“ су извела двије ритмичке тачке: „Срећна мама, срећан тата“ и „Нисам више дјете“.  Програм је настављен уз младе таленте: Ивицу Шкворца, Николу Зечевића и Вука Џабића који су на гитарама одсвирали „Немој срећо, немој данас“ и „Све још мирише на њу“. У програму су се, изведбом кореографије показали и најмлађи чланови културно умјетничког друштва „Душко Трифуновић” .

Пријављене су 73 бебе. Од пријављених беба, рођених послије 28.6.2016. године изабрано је трочлано предсједништво. Најмлађа пријављена беба је Елена Мишић, најстарија је била Сара Ласић, а беба са највише браће и сестара је Теодора Друговић. Трочлано предсједништво је поред поклон-пакета добило и новчане награде које је обезбједила Општина Брод. Након честитања и обраћања присутнима, поклоне трочланом предсјединштву је уручио замјеник начелника општине Горан Гарачић.

Сви пријављени су добили поклон пакете које је обезбједило Министарством породице, омладине и спорта, Општина Брод и компанија „Виолета“. Најљепши цртеж је наградила ординација „Логомедика“ која је била и спонзор креативног кутка.