brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
petak, 05 Juli 2019 08:41

ОДРЖАН САСТАНАК ФОРУМА ЗА ГРАЂАНСКУ ИНИЦИЈАТИВУ ОПШТИНЕ БРОД

У сали за састанке у згради општине 4.јула , у оквиру РеЛОаД програма, одржан је састанак Форума за грађанску иницијативу општине Брод.

Селма Османагић-Аговић сарадница за управу на РеЛОаД програму истакла је да је са члановима Форума разговарала о иницијативама које ће овај програм финансирати на подручју бродске општине у сарадњи са локалном управом. Подсјетила је да је финансијски оквир за реализацију иницијативе до 15.000 КМ коју финансира РеЛОаД програм, док ће општина Брод  учествовати са 30 одсто од укупног износа пројекта.

Општина Брод једна је од 6 локалних заједница у којој ће бити реализован пројекат који има за циљ јачање партнерства између локалних власти и цивилног друштва и који је усмјерен на веће грађанско учешће у доношењу одлука.

Михаела Малешевић, стручни савјетник за развојне пројекте Европске уније и прекограничну сарадњу у општини Брод истакла је да је Форум за грађанску иницијативу општине Брод утврдио двије пројектне иницијативе од којих ће, у наредном периоду, једна бити имплементирана.

-Ради се о допуни постојећег садржаја дјечијег игралишта у насељу Скеле и у оквиру којег ће бити урађен и један мобилијар за дјецу са посебним потребама и суфинансирана ће бити једна представа драмске секције СШЦ ''Никола Тесла''.  Друга иницијатива је допуна постојећег садржаја теретане на отвореном у Градском парку и суфинансирање представе драмске секције СШЦ ''Никола Тесла'',- рекла је Малешевић. Нагласила је да ће грађани моћи изабрати који пројекат ће бити реализован, а о начину на који ће то моћи урадити, на вријеме ће бити обавјештени путем фејсбук профила службене странице општине Брод, у шалтер сали Општине гдје ће бити постављене кутије са анкетним листићима и путем Радио Брода.

РеЛОаД програм финансира Европска унија, а имплементира Развојни програм Уједињених нација (УНДП).

reload slikađ