brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
srijeda, 11 Juli 2018 14:58

ОБНОВА КУЋА ИЗ РЕГИОНАЛНОГ ФОНДА

 

Данас је у Броду у 11 часова, Министар за избјегла и расељена лица РС Давор Чордаш са представником МЉПИ БиХ и Комисијом за пријем објеката посјетио три обновљене куће за повратничке породице. Чланови породица Баришић Иве и Блажевић Драге из Сијековца и Ивановић Мише из Лијешћа су изнијели своја запажања о дугоочекиваним изграђеним, односно санираним (у Лијешћу) објектима. Ове три куће су финансиране из пројекта Регионалног стамбеног програма, потпројекта БХ1. Пројекат реализују министарства РС и БиХ у координацији. Укупна вриједност изведених радова за сва три стамбена објеката је 107.032,00 КМ. 

Прије обиласка ових стамбених јединица, у 10.30 организован је састанак учесника у реализацији овог пројекта. Састанку су поред представника Министарства за избјеглице и расељена лица РС и Министарства за људска права и избјеглице БиХ, присуствовали начелник општине Брод са сарадницима, предсједник Скупштине општине Брод, представници извођача радова и новинар Радио Брода.

Министар за избјеглице и расељена  лица Давор Чордаш је представио активности које су до сада, од 2011. године, урађене у Броду. Са обновом и реконструкцијом, програмима одрживог повратка, обновом вјерских објеката и финансирањем развојног програма у Брод је уложено 2.957.521,00 КМ.

Начелник општине Брод Илија Јовичић је изразио захвалност за пројекте стамбеног збрињавања као и велики број урађених инфраструктурних пројеката који је финансирала Влада РС преко Министарства за избјеглице и расељена лица. Поменути су неки од урађених пројеката као и могућности за санацију стамбене зграде иза Поште, која је страдала од ратних дејстава.