brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
ponedjeljak, 11 Februar 2019 07:34

ОБИЉЕЖЕНА ДЕСЕТОГОДИШЊИЦА КУД-а "ДУШКО ТРИФУНОВИЋ"

Изузетним концертом у суботу 9. фебруара од 19 часова, Културно – умјетничко друштво „Душко Трифуновић“ из Брода обиљежило је десетогодишњицу запаженог рада. Прославу јубилеја уљепшали су и гостујући ансамбли из Дервенте, Шипова и Ирига, мажореткиње и гуслар Момчило Марић. У амфитеатару школе „Никола Тесла“, гдје је одржан концерт није било столица за све који су дошли па је публика у великом броју и стојала како би видјели наступе.

У програму су наступиле и све поставе домаћина и показали своје умјеће. Премијерно је приказана и нова кореографија коју је припремила умјетнички директор друштва Стана Наградић. Предсједница друштва Мира Марић није крила задовољство и поннос постигнутим: „Није било лако, али није било ни тешко јер с тим се бави онај ко то воли, а мени су највећи успјех и највеће богатство ова дјеца“.

У  публици су били и представници јавног и друштвеног живота Брода који подржавају рад наших културно – умјетничких друштава. Замјеник начелника општине Горан Гарачић је рекао да Општинска управа препознаје квалитетан рад КУД-а „Душко Трифуновић и КУД-а „Лијешће“: „Овакве манифестације треба његовати, а ова два културно – умјетничка друштва увијек имају увијек нашу посебну пажњу“ додао је замјеник начелника Гарачић.    

jubilej kud dt 4

jubilej kud dt 1

jubilej kud dt 3

jubilej kud dt 5