brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
utorak, 24 Septembar 2019 12:33

НАСТАВЉЕНИ РАДОВИ УРЕЂЕЊА СВЕТОСАВСКОГ ДОМА У БРОДУ

На објекту Светосавског дома, у порти храма Покрова Пресвете Богородице у Броду, настављени су радови на уређењу вањског и унутрашњег дијела Дома.

Према ријечима протојереја ставрофора Жељко Теофиловић, водитеља пројекта изградње Светосавског дома испред Црквене општине Брод, ова фаза радова предвиђа постављање керамичких плочица и молерске радове у приземљу као и постављање изолације и фасаде на вањски дио објекта.

Средства за радове на уређењу унутрашњег дијела, у износу од око 60.000 марака, раније су, кроз пројекат помоћи вјерским заједницама, обезбјеђена путем Владе Републике Српске, Црквене општине Брод и донатора, а од наведеног износа Општина Брод је са 9.000 КМ, преко Светосавске омладинске заједнице, финансирала два пројекта уређења унутрашњег дијела Светосавског дома.

Свештеник Теофиловић је истакао да ће комплетне радове на уређењу спољашњег дијела објекта, у износу око 6.000 КМ, финансијски подржати општина Брод.  

Рок за завршетак ове фазе радова је 10. октобар, након чега ће просторије бити опремљене неопходним инвентаром.

Прота Жељко је нагласио да је планирано да освећење и отварање просторија Светосавског дома буде уприличено 14. октобра, за Крсну славу Општине и бродског Саборног храма.

svetosavski dom 3

svetosavski dom 2