brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
četvrtak, 28 Maj 2020 08:02

НАСТАВАК САРАДЊЕ СА ФОНДАЦИЈОМ “МОЗАИК”

Начелник општине Брод Илија Јовичић и директор програма Омладинске банке фондације Мозаик Жељко Пауковић, потписали су 27.маја четвoрогодишњи меморандум о сарадњи Локалне заједнице и Фондације. 

У наредном четвoрогодишњем периоду, посредством Омладинске банке Брод, Општина и Фондација Мозаик финансираће 30 пројеката и 7 микробизниса укупне вриједности 77.250 КМ. Процес формирања Омладинске банке у Броду започеће наредних дана формирањем одбора банке, а потом позивом младим људима за израду пројеката и бизнис идеја.

Начелник Јовичић је истакaо да ће Фондација у општини Брод имати искреног партнера, те је позвао младе да се укључе у овај програм, покажу свој активизам и жељу да креирају и стварају нове вриједности. Изразио је увјерење да ће од реализованих пројеката млади људи али и локална заједница имати користи.

Пауковић је напоменуо да је Фондација, заједно са партнерима, донаторима  и Омладинским банкама, у овој години, у 65 локалних заједница у БиХ подржала 450 пројеката чија је вриједности 1,98 милиона КМ.

Потписивањем меморандума, након успјешне сарадње са фондацијом Мозаик, у периоду 2012.-2015. године, када је реализовано 55 пројеката младих вриједних 150.000 КМ, општина Брод поново се сврстала у породицу 49 омладинских банака на нивоу Републике Српске и БиХ.