Printaj ovu stranu
petak, 22 Maj 2020 14:03

НАСТАВАК ПОДЈЕЛЕ СЈЕТВЕНИХ ПАКЕТА

У Броду је данас извршена подјела другог дијела пољопривредног материјала за сјетву у којима се налази расад паприке, парадајза, патлиџана, купуса и прскалице од 5 литара. Сјетвене пакете је обезбиједило Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, а списак корисника је утврђен на основу приједлога Савјета мјесних заједница и Центра за социјални рад.

У пакетима, чија је вриједност 250 КМ, раније је подијељен сјеменски материјал повртарских култура попут мркве, першуна, лука, краставаца, кромпира, као и вјештачко ђубриво како би производња била успјешнија.

Менаџер регионалног пољопривредног кластера Јулијана Петровић истиче да су сјетвени пакети довољни да задовоље садњу поврћа на површини од 500 метара квадратних, те да на овај начин Мининистарство пољопривреде Српске значајно доприноси повећању обима сјетве.

Подсјећамо, с циљем ублажавања негативних посљедица ширења корона вируса, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске преусмјерило је 2,2 милиона КМ кредитних средстава текућег ИФАД Пројекта унапређења конкурентности у руралним подручјима да би се подстакло омасовљење пољопривредне производње. Овом мјером обухваћено је 9.000 домаћинстава у Републици Српској.sjeme 2sjeme 3