brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
petak, 05 Juli 2019 11:51

МУЛТИСЕКТОРСКИ ТИМ О СУЗБИЈАЊУ НАСИЉА У ПОРОДИЦИ

На састанку мултисекторског тима који је одржан данас у Броду говорило се о протеклом обиљежавању Дана породице, гдје је закључено да су углавном све васпитно-образовне установе низом активности обиљежиле овај важан дан, рекла је Јованка Поповић предсједница УО УЖ „Дервента“.

Закључено је да би се убудуће обиљежавање требало организовати на нивоу општине, како би се Дану породице дао већи значај и допринијело сузбијању насиља у породици.

Поповић је нагласила да је веома важно што су се у рад мултисекторског тима укључиле све локалне институције које се баве проблемом  превенције и сузбијања насиља у породици, што је у интересу свих грађана у општини Брод. Она је објаснила да је мултисекториски тим формиран у општини Брод, израђен је локални акциони план који је усвојен на скупштини општине, а који се тренутно рализује.

Формирање мултисекторског тима резултат је активности планираних пројектом IN Фондације – „Јачање институционалног и социјалног одговора на родно засновано насиље у БиХ“. Пројекат је завршен, а рад мултисекторског тима остаје као резултат одрживости пројекта, објаснила је Поповић.