brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
ponedjeljak, 25 Novembar 2019 11:03

ЛУ "ВУЧЈАК" ДОМАЋИН РЕГИОНАЛНОГ САСТАНКА ЛОВАЦА

Актуелни предсједник Ловачког Савеза Републике Српске Саво Минић кандидат је Добојско-Модричке регије да и након избора, који ће на нивоу Савеза бити одржани у јануару идуће године, остане на мјесту првог ловца Српске.

Ово је једногласно закључено на сједници Савјета Добојско-Модричке регије, одржаној 12. новембра у Броду. Како је појаснио предсједник Савјета Марко Видић, који је и предсједник ЛУ ''Вучјак'' из Брода, на сједници су изгласана и два кандидата за чланове Управног одбора Ловачког Савеза, као и кандидати за чланове комисија. Усвојен је и календар одржавања значајних датума на нивоу регије у који је уврштена и ''Шакалијада Брод 2020'' која ће бити одржана првог викенда у фебруару.

Говорећи о текућој ловној сезони на ниску дивљач и дивље свиње на подручју којим газдује ЛУ ''Вучјак'', Видић је напоменуо да је лов отежан због недостатка снијежног покривача и веома бујне вегетације.

Ловци Добојско-Модричке регије, представили су се и на недавно одржаном Међународном сајму лова, риболова, екологије и спорта “Лоримес 2019”.

lovci 1