brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
srijeda, 06 Juni 2018 14:30

КЉУЧ У РУКЕ ЗА ОСАМ ПОРОДИЦА

Данас је у Броду извршена примопредаја осам обновљених стамбених јединица за повратнике и расељена лица. Куће, по принципу „кључ у руке“, су изграђене  у оквиру Пројекта реконструкције стамбеног фонда (САФ), укупне вриједности 281.440,00 КМ.

Састанку у 10 часова са корисницима пројекта и примопредаји у 11 часова су присуствовали потпредсједник Републике Српске из реда хрватског народа Јосип Јерковић, Министар за избјеглице и расељена лица Владе РС Давор Чордаш, начелник општине Брод Илија Јовичић и представници извођача радова.

Пројекат реконструкције стамбеног фонда финансира се из кредита Саудијског развојног фонда у износу од око 22 милиона КМ. Средства су намијењена за реконструкцију 917 стамбених јединица за повратнике - избјеглице и расељена лица, у мјеста пријератног боравка.

„Данас смо видјели да је већина људи задовољна“ рекао је Министар Чордаш и додао да “увијек говоримо да то није обнова пријератне имовине него минимума становања прописана законом по броју чланова домаћинства“. Рекао је да се на подручју општине Брод гради (са ових осам завршених) укупно 86 стамбених јединица у вриједности више од три милиона КМ.

Начелник општине Брод Илија Јовичић је захвалио свима који су били укљученим у реализацију овог пројекта и рекао да је “свака  марка која дође на подручје општине Брод добродошла“. „Улажу се значајна средства за повратак“ рекао је Јовичић и напоменуо је да се до краја године очекује и усељење у зграду са 15 станова за „социјално становање“ која је у „поодмаклој фази изградње“, а финанасирана је средствима Регионалног стамбеног фонда.

Потпредсједник Републике Српске Јосип Јерковић изразио је задовољство реализацијом овог пројекта у Броду. „С обзиром да је пројекат веома дуго трајао и да је било доста проблема, ипак има вриједност јер ови корисници данас имају ове стамбене објекте“. Похвално се изразио о Министарству за избјеглице и расељена лица и свима који су учествовали у реализацији овог захтјевног пројекта.

saf osam kuca1

saf osam kuca2

saf osam kuca4