brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
četvrtak, 21 Februar 2019 07:30

ИЗАБРАНИ НАЈБОЉИ СПОРТИСТИ БРОДА

Синоћ од 19 часова, пред публиком пуног амфитеатра средње школе „Никола Тесла“ у Броду, додјељене су награде и признања за најбоље спортисте, спортске организације и спортске раднике ове општине. Програм је почео са презентацијом стечених вјештина чланова Реалног аикидо клуба Брод. У програму је наступила и женска вокална група КУДМ „Босиљак“ из Дервенте са извођењем етно пјесама.

Прије проглашења најбољих, начелник општине Илија Јовичић је уручио признања спортским радницима, који су својим радом и несебичним залагањем оставили значајан траг у спорту наше општине. Признања су добили Бране Јеремић, Ненад Миличић, Жељко Маринковић и Сања Пејчић-Васић.

За најперспективнијег младог спортисту проглашен је: Павле Марковић  из ОФК ПОЛЕТ 1926 Брод. Павле је прве фудбалске кораке начинио у ШФ „Пријатељи“ од 2013. године, а 2016. г. прелази у омладинске селекције ОФК ПОЛЕТ 1926 Брод. У јуну 2018. године са репрезентацијом РС на турниру „КУП ДРАГАН МАНЦЕ“, освојио је 4. мјесто. У августу 2018. године на међународном турниру у Чешкој „ЈУНИОР НОРТХ ЦУП“ освајају 1. мјесто.

Друго мјесто за најперспективнијег спортисту дијеле Сара Дуроња и Анастасија Митровић, чланице Карате клуба „Полет“ Брод.

За најуспјешнијег спортског радника општине Брод у 2018. години, изабран је Небојша Ћерић – тренер клуба Реалног аикидоа Брод.

За најбољу спортску организацију општине Брод у 2018. години изабран је: Кајак и кану клуб „Премиум“ Брод.

За најбољег спортисту општине Брод у 2018.години, изабран је ДАРИО ЗЕЧЕВИЋ, члан карате клуба „Полет“ Брод, рођен 2004. године, одличан је ученик 9 разреда основне школе у Броду. Карате тренира од 2011. године, носилац је црног појаса и кандидат за мајстора каратеа први дан. Тренутно је најтрофејнији такмичар у клубу.

Други на листи најбољих у 2018. години је: ДЕЈАН ЏАБИЋ – члан Омладинског фудбалског клуба „Полет 1926“.

На трећем мјесту најбољих спортиста општине  је АНДРЕА ЈАЋИМОВИЋ – чланица Кајак и кану клуба „Премиум“ из Брода.

Спортисти су добили велики аплауз и подршку публике, а дружење уз коктел је настављено у холу школе.