brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
subota, 20 Juli 2019 17:50

ИДЕЈНА РЈЕШЕЊА ЗА НОВИ ИЗГЛЕД ГРАДСКОГ ТРГА

Општинска Комисија за спровођење Конкурса за избор идејног архитектонско-урбанистичког рјешења уређења Трга Патријарха Павла у Броду, данас је у сали за састанке, у згради Општине, отворила три пристигла идејна рјешења будућег изгледа Трга.

Сва идејна рјешења предвиђају поплочавање Tрга, обнову јавне расвјете, излазак градског центра на ријеку Саву, оптималан концепт будућег одвијања саобраћаја, развој пјешачког саобраћаја, нова паркинг мјеста и остале садржаје.

Јавни конкурс расписала је општина Брод, а отварању понуда присуствовао је и начелник општине Брод Илија Јовичић.

-Основни циљ израде идејног архитектонско-урбанистичког рјешења уређења Трга јесте унапређење квалитета просторних, функционалних, комуникационих процеса, односно побољшање постојећих или формирање нових простора, те стварање угодне и естетски прихватљиве градске слике која одговара захтјевима грађана и посјетилаца-, рекао је Јовичић.

Како је нагласио Јовичић, Комисија ће изабрати најприхватљивије идејно ријешење које ће бити упућено на септембарско редовно засједање скупштине на потврђивање.

-Након израде пројекта и када се испоштују све законске процедуре приступиће се изградњи градског трга. Ово је велики грађевински пројекат и за очекивати је да већ идуће године буде урађен добар дио посла, а Трг добије савременији и љепши изглед - појаснио је начелник Јовичић.

Пројекте су израдили стручњаци из ове области.

Предсједник Комисије Горан Гарачић, истакао је задовољство пристиглим идејним рјешењима та нагласио да ће у наредном периоду детаљно анализирати приједлоге цјелокупног рјешења уређења Трга Патријарха Павла у Броду.

trg 1trg 4trg 2trg 5trg 3