brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
subota, 12 Oktobar 2019 12:48

ХИТНА ПОМОЋ БОГАТИЈА ЗА НОВО САНИТЕТСКО ВОЗИЛО

Реализујући пројекат „Побољшање здравствене заштите жена на подручју општине Брод“, Дом Здравља Брод од данас је богатији за ново санитетско возило марке ФИАТ.

Начелник општине Брод, Илија Јовичић, изразио је задовољство због возила које је набављено реализацијом пројекта који се финансира средствима Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја у Републици Српској 2018/2019, за чије функционисање су средства обезбиједили Влада Републике Српске путем Министарства финансија, и Влада Швајцарске путем Развојног програма Уједињених нација у БиХ.

Возило је опремљено најновијом опремом и то спиналном даском, кардиолошком столицом, дефибрилатором, респиратором, пулсним оксиметром, реанимационим сетом, зидним мјерачем притиска и боцом за кисеоник. Тако задовољава све стандарде потребне за рад, што ће значајно побољшати пружање услуга хитне помоћи.

Начелник Јовичић је обишао амбуланту гинекологије и акушерства у којој се однедавно ради са новим ултразвучним апаратом набављеним реализацијом овог пројекта, те додао да се у најскорије вријеме очекује још једно санитетско возило које ће бити набављено средствима Владе Републике Србије.

HITNA 2HITNA 3HITNA 4obuka 1obuka 2