brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
srijeda, 05 Februar 2020 12:57

ГЕНЕРАЛНИ КОНЗУЛ ХРВАТСКЕ У ПОСЈЕТИ ОПШТИНИ БРОД

Начелник општине Брод Илија Јовичић данас је у наступну посјету примио генералног конзула Републике Хрватске у Бањалуци Зорана Пиличића. Састанку, на којем се разговарало о бројним питањима, присуствовали су потпредсједник Републике Српске Јосип Јерковић, предсједник клуба Хрвата у вијећу народа Републике Српске Иво Мијић и делегат у овом дому Давор Чордаш.

Након састанка, Јовичић је изјавио да је разговарано о остварењу сарадње општине Брод и градова из ЕУ, као и заједничког аплицирања на средства с циљем рјешавања одређених питања на подручју општине. Додао је да је било ријечи и о положају Хрвата у овој локланој заједници, те истакао да је Брод отворен град, без дискриминације, и да сви његови становници имају једнака права.

Јовичић је нагласио да је потребно стварати услове за останак на овом подручју, отварати нова радна мјеста и ставарати повољне услова за живот будућих генерација, на чему локална заједница предано ради.

Генерални конзул Републике Хрватске у Бањалуци Зоран Пиличић досадашњу срадњу са руководством општине оцијенио је веома добром. Навео је да је обновљен велики број кућа хрватских држављана те да они у Броду наилазе на отворена врата.