brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
četvrtak, 09 Avgust 2018 12:33

ДОДЈЕЉЕНА МЈЕСТА У БИРАЧКИМ ОДБОРИМА

У Броду 8. авуста у скупштинској сали одржано је жријебање за додјелу мјеста за попуну бирачких одбора у основној изборној јединици 016Б Брод. Позив за додјелу мјеста за попуну бирачких одбора упућен је претходно свим регистрованим политичким субјектима. Представници политичких субјеката, током жријебања,  нису имали примједби на додјелу позиција у бирачким одборима. 

С обзиром на нова правила Централне изборне комисије БиХ (ЦИК), скренута је пажња политичкии субјектима да  у бирачке одборе предложе најквалитетније кандидате.  По новом правилу ЦИК-а, након затварања бирачких мјеста, у пребројавању гласова неће моћи учествовати замјеници бирачких одбора као до сада.

На предстојећим општим изборима у БиХ 7. октобра, у Броду ће се гласати на 25 редовних бирачких мјеста. За учешће на изборима, овјерене су листе  58 политичких субјеката. За питања и техничку подршку, политички субјекти ће моћи да се обрате Општинској изборној комисији која ће од 1. 9. 2018. године имати уведена стална дежурства.

zrijebanje1

 

 

Више о изборима и ОИК-у на овом ЛИНКУ