Printaj ovu stranu
srijeda, 08 Avgust 2018 14:17

ДАНАС У ДУБОКОВЦУ ПРОСЛАВА СВ ПЕТКЕ

Јутрос у 10 часова у Дубоковцу код Брода служена је литургија у Храму посвећеном светој преподобномученици Параскеви – Петки. Свету архијерејску литургију служио је свештеник Вишћанске парохије Дарко Вукомановић уз саслужење више свештеника. Служба ће се одржати и вечерас у 18 часова. Поред бројних грађана вјерника, богослужењу су присуствовали начелник општине Илија Јовичић са сарадницима и представници јавних предузећа и установа општине Брод.

На данашњи дан сваке године у Дубоковцу се организује и вашар у оквиру црквене прославе «Појаве преподобне мати Параскеве“. Већ након одржане службе, посјетиоци су нашли освјежење под шаторима угоститељских објеката са извођачима народне и изворне музике. Највише посјетилаца угоститељи очекују данас, за шта су по њиховим ријечима „спремни за све госте“.

Традиционални вашар у Дубоковцу ове године одржава 7. и 8. августа а организатори су Општинска управа Брод, Туристичка организација општине, Црквена општина Брод и Мјесна заједница Доњи Клакар. Надлежна општинска служба свим заинтересованим правним и физичким лицима који посједују одобрење за рад (имају регистровану дјелатности), а на лични захтјев, издаје одобрење за обављање дјелатности на лицу мјеста – на импровизованом шалтеру у Дубоковцу (на Вашару). Мјесна заједница Доњи Клакар издаје локације за пословне објекте. Додатне информације у Одјељењу за привреду и друштвене дјелатности на број телефона 053/610-918 или у Туристичкој организацији општине Брод  053/610-592.