brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
ponedjeljak, 08 Juli 2019 07:46

БРОДСКИ СОКОЛИ НА ЛИЧКОЈ ОЛИМПИЈАДИ У АПАТИНУ

Екипа од двадесетак чланова Српског соколског друштва ''Вучјак'' из Брода, учествовала је 6. јула на десетој јубиларној ''Личкој олимпијади'', која  је одржана у Апатину.

Брођанима је ово друга година за редом  да су се одазвали позиву домаћина, који с великом пажњом његује традицију и својски се труди да на најбољи могући начин угости екипе. Ове године, учествовало је 14 екипа, од тога по први пут 2 женске, обе из Апатина, као и 4 из Републике Српске.

Екипни побједник Олимпијаде је тим ''Џими Комерц 1'' из Пригревице, другопласирана је ''Џими Комерц  2'', а треће мјесто освојили су ''Лички Соколови'' из Апатина.

-Радо смо се одазвали позиву домаћина, који је уприличио величанствено дружење. Била је ово прилика да позовемо екипе да учествују на ''Бродској Соколијади'' која ће се поводом дана ослобођења Брода, одржати 6. октобра у Броду-, изјавио је Славиша Томичевић, представник ССД ''Вучјак'', и овом приликом се захвалио начелнику општине Илији Јовичићу на финансијској подршци за одлазак на ово такмичење.

Манифестација која је установљена као повод и мјесто дружења, братимљења и продубљивања пријатељских веза са Личанима, њиховим потомцима и пријатељима из других крајева, енклава и дијаспоре српског народа, и ове године одржана је у Јунаковић шуми покрај Бање Јунаковић.

Кроз цјелодневни програм надметања у традиционалним дисциплинама, пјесму и игру оживљен је дух старог времена и традиције.