brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
petak, 05 Juli 2019 11:47

БРОДСКИ ИЗВИЂАЧИ ПРИПРЕМАЈУ СЕ ЗА ОДЛАЗАК У КАМП СТОЛИВ

Екипа „Соколови“ одреда извиђача Петар Кочић у јуну мјесецу учествовала је на извиђачким сусретима који су одржани у организацији одреда извиђача „Црни Врх“ у Тешњу.

 Одмах наредног викенда најмлађи бродски извиђачи гостовали су код својих другара, одреда „Савски чивијаши“ у Шапцу. Тамо је одржано такмичење „Кицини дани“ што је била прилика да се малишани друже али и одмјере снаге са својим вршњацима у играма на води и око воде.

У повратку из Шапца бродски извиђачи посјетили су и етно село „Станишићи“ гдје су се у прекрасном амбијенту опустили и забавили.

Јун мјесец био је буран за бродске извиђаче, рекла је Ирена Недић Винчић начелник одреда извиђача „Петар Кочић“ из Брода и додала да се и овај пут захваљује локалној власти и начелнику општине на подршци, разумијевању  и финансијској помоћи у реализацији активности одреда извиђача „Петар Кочић“ и њихових путовања.

Буран мјесец  је иза нас, рекла је Винчић и додала да ту активностима извиђача није крај, јер предстоје припреме за одлазак на море у извиђачи центар „Столив“  у ком бродски извиђачи кампују већ неколико година.