brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
subota, 01 Februar 2020 22:16

3. БРОДСКА ШАКАЛИЈАДА ОКУПИЛА ОКО ХИЉАДУ ЛОВАЦА

У организацији ЛУ „Вучјак“ и Туристичке организације општине Брод одржана је 3. Шакалијада која је окупила око 1000 ловаца, из Словеније, Хрватске, Србије, Федерације БиХ и Републике Српске.

Према ријечима предсједника бродског ловачког удружења „Вучјак“ Марка Видића, улов овогодишње Шакалијаде је једанаест шакала и три лисице.

Начелник општине Брод Илија Јовичић, који је као ловац учествовао и у овогодишњој Шакалијади рекао је да му је изузетно драго што је ова ловно-туристичка манифестација окупила око хиљаду ловаца, као и да се нада да ће се и идуће године окупити и дружити у оволиком броју.

„Хајка на шакала, односно Шакалијада пружа нам могућност да се дружимо, а уједно да учинимо нешто добро, јер одстрелом шакала штитимо бродска ловишта од овог предатора који наноси велику штету осталој племенитој дивљачи“, рекао је Јовичић.

Шакалијади је и ове године присуствовао Саво Минић, предсједник Ловачког савеза Републике Српске и том приликом рекао: „Одушевљен сам овом  манифестацијом која се у Броду одржава већ трећу годину. Када видите колико је ловаца на окупу овдје у Лијешћу и да се и ове године тражи столица више, знате да је ово манифестација која ће да траје.“

Ружица Маслић, директор Туристичке организације општине Брод рекла је да јој је као једном од организатора веома драго што је овогодишња Шакалијада још успјешнија од прошлогодишње, јер Брод заиста има услове за туризам овог типа.

Покровитељ 3. Шакалијаде је начелник општине Брод.

sakalijada 2sakalijada 3sakalijada 4sakalijada 5sakalijada 6sakalijada 7