brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
srijeda, 01 Novembar 2017 14:25

ОДРЖАНА 11. РЕДОВНА СЈЕДНИЦА

У уторак 31. 10. 2017. године одржана је 11 редовна сједница Скупштине општине Брод. Сједница је одржана од 9 часова у скупштинској сали. Сједници је поред одборника присуствовао и начелник општине Илија Јовичић са сарадницима. Дневни ред је проширен са двије тачке па су одборници разматрали и усвојили укупно 15 тачака.

На сједници  усвојена и Одлука о куповини непокретности у Улици Бродског батаљона, ради изградње заобилазнице. Ова одлука се односи куповину дијелова парцела од седам особа. Куповином, Општина Брод ће се уписати као власник, што је услов за издавање одобрења за грађење и употребне дозволе, односно градње путног правца.

У протеклом периоду, Општина Брод је набавила и добила одређену опрему (канте за отпатке), возило (аутосмећара), алате (за опремање учионица за практичну обуку бравар/заваривач) и рачунаре што је на овој сједници пренесено на јавна предузећа и јавне установе. КП Комуналац је овим добио појачање у виду специјалног возила за одвоз смећа и одређен број металних канти. Средња школа је добила опремљене учионице за практичну наставу занимања бравар/варилац, а за све школе је подјељена рачунарска опрема: четрдесетпет (45) рачунара, два (2) штампача и један (1) пројектор добијена из од општине SANDNES из Норвешке.

За поступак израде Просторног плана који је у току, на овој сједници усвојен је приједлог Одлуке о изради Стратешке процјене утицаја на животну средину за "Просторни план општине Брод" 2018.- 2038. год.

Одборници су такође прихватили Информацију о стању у области НВО на подручју општине Брод као и Анализу о равноправности полова на локалном нивоу.