brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
petak, 07 Juni 2019 14:45

НАЈАВА ТРЕТИРАЊА КОМАРАЦА

Обавјештавају се грађани и пчелари да ће дана 10.6.2019. године у вечерњем термину од 19.45 до 23.00 (ради заштите здравља грађана), предузеће за санитарно-еколошку  заштиту „ЕКО-БЕЛ“ доо из Лакташа извршити акцију сузбијања одраслих форми комараца са земље, на територији општине Брод. У случају да се планиране активности не заврше у планираном вечерњем термину, акција се наставља и дана 11.6.2019. године у раном јутарњем термину од 4.30 до 6.30.

Акцијом сузбијања комараца ће бити обухваћени следећи дијелови града: градско подручје општине Брод, Тулек, Брусница, Доњи и Горњи Клакар, Врела, Камен, Омладински насип до улаза у град, Сијековац, Горња и Доња Мочила, Кораће, Барица, Ново Село, Лијешће, Винска, Бродско Поље 1 и 2, Унка, Горње и Доње Колибе, Збориште, Грк.

УПОЗОРАВАЈУ СЕ ПЧЕЛАРИ ДА У НАВЕДЕНЕ ДАНЕ У ДЕФИНИСАНИМ ТЕРМИНИМА ПРЕДУЗМУ СВЕ ПОТРЕБНЕ МЈЕРЕ ЗА ЗАШТИТУ ПЧЕЛА, А ОНЕ СЕ САСТОЈЕ У НАТКРИВАЊУ ПЧЛИЊИХ ДРУШТАВА КАРТОНОМ ИЛИ ДРУГИМ ПРИРУЧНИМ СРЕДСТВИМА.

У СЛУЧАЈУ ЛОШИХ ВРЕМЕНСКИХ УСЛОВА ГРАЂАНИ ЋЕ ПУТЕМ СРЕДСТАВА ИНФОРМИСАЊА БИТИ НА ВРИЈЕМЕ ОБАВЈЕШТЕНИ О НАКНАДНОМ ТЕРМИНУ АКЦИЈЕ.