+387 53 610 116

Вијести

НАЧЕЛНИЦИ ОПШТИНA БРОД И ТЕСЛИЋ РАЗГОВАРАЛИ О АКТУЕЛНИМ ПИТАЊИМА

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 12 Decembra, 2022 у 07:46

Начелници Брода и Теслића, Зоран Видић и Милан Миличевић, разговарали су у петак 9. 12. 2022. године у Броду о актуелним питањима у ове двије локалне заједнице, општинским буџетима, проблемима са којима се сусрећу, о односима са вишим нивоима власти, а у фокусу су биле  економске теме као и планови за наредни период.

Након састанка Миличевић је рекао да начелници двије општине увијек имају о чему разговарати јер су исти проблеми, прије свега економски, а посебно у ово вријеме инфлације и економске кризе.

Као примјер негативних кретања он је навео драстичан скок уговорених цијена радова у односу на раније потписане уговоре.

-Имамо потписане уговоре са извиђачима радова, а цијене су у међувремену порасле за најмање  30 % тако да се налазимо у законском вакуму како задовољити динамику радова уз пораст цијена на задовољство корисника, а не ући у прекршај. То су проблеми са којима се тешко носимо -, навео је Миличевић.

Он је става да се без јасних законских измјена и препорука са нивоа републике тешко може изаћи из ове ситуације.

– Мислим да о томе мало ко води рачуна. Вјероватно је то због протеклих избора, што је сада дошло на наплату, што су велики проблеми -, истакао је начелник Теслића.

Миличевић је додао да постоје потребе за додатним донаторским новчаним средствима међународних донатора или  министарстава Владе Републике Српске са чиме се неки сналазе боље неки слабије.

-Ту смо да размијенимо искуства и једни другима помогнемо да бисмо били ефикаснији, све због грађана који су нас бирали-, нагласио је Миличевић.

Начелник Брода Зоран Видић изразио је задовољство радном посјетом начелника Миличевића, те истакао да је општина Теслић један од лидера у Српској и БиХ у погледу сарадње са међународним организацијама и привлачењу инвестиција и јавних радова.

– Деценијска искуства које има руководство општине Теслић су нам добродошла како би се што боље припремили за сљедећу буџетску годину и лакше пребродили све изазове које носи ово турбулентно вријеме -, рекао је начелник Видић.

У разговору, одржаном у Административној служби општине, учествовали су начелник Одјељења за привреду и пољопривреду Теслића Борислав Тешић, а са бродске стране предсједник СО Александар Крушкоњић, шеф кабинета начелника Вања Николић и начелници Одјељења за финансије Мирослав Вуковић, привреду и друштвене дјелатности Никола Бачић и Одјељења за просторно уређење, стамбено-комуналне послове и екологију Војислав Милосављевић.

Текст и фото преузети са портала Радио Брода: www.radiobrod.live

news
РАДНИ САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА МАГ-а И ОПШТИНЕ БРОД

Представници Општине Брод и представници Међународне организације за деминирање терена (МАГ) данас, 22. априла су одржали састанак са циљем прикупљања информација о ефектима деминирања терена на подручју општине. „Ово ће…

22.04.2024 13:02

news
ЂАЦИ У АКЦИЈИ ЗА ЧИСТИЈИ И ЉЕПШИ БРОД

Поводом 22. априла, Свјетског дана планете Земље Општина Брод је у сарадњи са Туристичком организацијом општине Брод, Јавним комуналним предузећем „КОМВОД“ а.д. Брод и све три школе са бродске општине…

22.04.2024 11:26

news
БРОД ПО ПРВИ ПУТ ДОМАЋИН МЕЂУНАРОДНОГ СЕМИНАРА АИКИДО САМООДБРАНЕ

Представљањем учесника, извођењем химне Републике Српске, додјелом признања, те загријавањем данас у 11 часова у Спортско-културном центру у Броду почео је Међународни семинар аикидо самоодбране. Организатор и домаћин VIII Међународног…

20.04.2024 14:05