+387 53 610 116

Вијести

НАЧЕЛНИЦИ ОПШТИНA БРОД И ТЕСЛИЋ РАЗГОВАРАЛИ О АКТУЕЛНИМ ПИТАЊИМА

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 12 Decembra, 2022 у 07:46

img

Начелници Брода и Теслића, Зоран Видић и Милан Миличевић, разговарали су у петак 9. 12. 2022. године у Броду о актуелним питањима у ове двије локалне заједнице, општинским буџетима, проблемима са којима се сусрећу, о односима са вишим нивоима власти, а у фокусу су биле  економске теме као и планови за наредни период.

Након састанка Миличевић је рекао да начелници двије општине увијек имају о чему разговарати јер су исти проблеми, прије свега економски, а посебно у ово вријеме инфлације и економске кризе.

Као примјер негативних кретања он је навео драстичан скок уговорених цијена радова у односу на раније потписане уговоре.

-Имамо потписане уговоре са извиђачима радова, а цијене су у међувремену порасле за најмање  30 % тако да се налазимо у законском вакуму како задовољити динамику радова уз пораст цијена на задовољство корисника, а не ући у прекршај. То су проблеми са којима се тешко носимо -, навео је Миличевић.

Он је става да се без јасних законских измјена и препорука са нивоа републике тешко може изаћи из ове ситуације.

– Мислим да о томе мало ко води рачуна. Вјероватно је то због протеклих избора, што је сада дошло на наплату, што су велики проблеми -, истакао је начелник Теслића.

Миличевић је додао да постоје потребе за додатним донаторским новчаним средствима међународних донатора или  министарстава Владе Републике Српске са чиме се неки сналазе боље неки слабије.

-Ту смо да размијенимо искуства и једни другима помогнемо да бисмо били ефикаснији, све због грађана који су нас бирали-, нагласио је Миличевић.

Начелник Брода Зоран Видић изразио је задовољство радном посјетом начелника Миличевића, те истакао да је општина Теслић један од лидера у Српској и БиХ у погледу сарадње са међународним организацијама и привлачењу инвестиција и јавних радова.

– Деценијска искуства које има руководство општине Теслић су нам добродошла како би се што боље припремили за сљедећу буџетску годину и лакше пребродили све изазове које носи ово турбулентно вријеме -, рекао је начелник Видић.

У разговору, одржаном у Административној служби општине, учествовали су начелник Одјељења за привреду и пољопривреду Теслића Борислав Тешић, а са бродске стране предсједник СО Александар Крушкоњић, шеф кабинета начелника Вања Николић и начелници Одјељења за финансије Мирослав Вуковић, привреду и друштвене дјелатности Никола Бачић и Одјељења за просторно уређење, стамбено-комуналне послове и екологију Војислав Милосављевић.

Текст и фото преузети са портала Радио Брода: www.radiobrod.live

news
ОСАМ ГОДИНА САРАДЊЕ СА ОМЛАДИНСКОМ БАНКОМ

У оквиру програма, Омладинска банка Брод, коју партнерски подржавају општина Брод и Фондација Мозаик, у понедељак 27. 11. 2023. године у сали за састанке општине Брод, презентацијом реализованих пројеката у…

28.11.2023 14:08

news
ЈАВНЕ РАСПРАВЕ О БУЏЕТУ ЗА 2024. Г. И РЕБАЛАНСУ БУЏЕТА ЗА ТЕКУЋУ ГОДИНУ

Обавјештавају се привредна друштва, привредници, заинтересована лица, грађани, научна и стручна јавност да ће се, поводом Ребаланса буџета Општине Брод за 2023. годину и Буџету Општине Брод за 2024. годину,…

27.11.2023 13:42

news
ПЕДИЈАТAР У ДОМУ ЗДРАВЉА

У току је регистрација пацијената у педијатријски тим за оне који су регистровани у другим локалним заједницама.

27.11.2023 09:18