Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Maturantima osnovnih škola dodijeljena svjedočanstva i priznanja

U  OŠ „Sveti Sava“ juče je održana tradicionalna priredba učenika ove škole pod nazivom „Dan učeničkih postignuća“.

Ove godine zbog propisanih pravila zaštite od virusa korona, na priredbi kojoj su prisustvovali samo nastavnici i profesori, nastupili su učenici koji su svojim trudom i radom u protekloj školskoj godini ostvarili značajne rezultate.

Za učenika generacije 2020/21 proglašena je Sara Duronja- vukovac, koja je od početka školovanja sa velikim uspjehom učestvovala u nastavnim, ali i velikom broju vannastavnih aktivnosti.  Nosilac je smeđeg pojasa, a za devet godina koliko je član brodskog  KK „Polet“, na  takmičenjima na kojima je nastupala u zemlji i inostranstvu, osvojila je niz medalja. Sara je četiri godine član i KKK „ Premium“ sa kojim je takođe zabilježila značajne rezultate.

U ovoj generaciji nosilac vukove diplome je i Milana Rajak.

Priredba je bila prilika da se svim ostalim učesnicima regionalnih i republičkih takmičenja dodijele prigodna priznanja, a akcenat na priredbi dat je učenicama koje su postigle izuzetne rezultate na takmičenju iz recitovanja, koje je ove godine oržano po prvi put. Na priredbi su nastupile Anđela Vasić, Gorana Lukić i Zorana Zečević, te svojim nastupom još jednom oduševile sve prisutne.

Svoj rad prisutnima prezentovao je i učenik osmog razreda Justin Teofilović, koji je na regionalnom takmičenju iz istorije za rad „Stradanje Srba u Sijekovcu 1992. godine“ osvojio prvo, a na republičkom treće mjesto.

„Uspjesi učenika naše škole na regionalnim i republičkim takmičenjima, u uslovima kada su nastavu pohađali onlajn i gdje su podijeljeni u dvije grupe, sa časovima koji su trajali dvadeset minuta, izuzetno su dobri. Škola je  zastupljena na svim takmičenjima, iako ih je ove godine bilo nešto manje zbot trenutne situacije, ali ostaje nada da će se u narednom periodu situacija normalizovati, te da će se učenici vratiti u školske klupe i redovnim nastavnim aktivnostima“, rekao je direktor škole Brano Gojković i istakao da su uspjesi na takmičenjima učenika tradicija škole.

Svečano je bilo i u OŠ „Liješće“, gdje je podjelom svjedočanstava ispraćena još jedna generacija učenika. Za najbolju učenicu među 32 maturanta u dva odijeljenja, koliko je ove godine završilo osnovno obrazovanje proglašena je Dajana Topić, koja je i nosilac vukove diplome.

„Ovo je uvijek veliki dan i za učenike i za nas nastavnike. Srećni smo što smo u prilici da svjedočimo završetku jednog poglavlja u životu ovih budućih mladih i uspješnih ljudi, koji u ovom trenutku sami biraju svoj životni put. Čestitamo svim učenicima i želimo im mnogo sreće u daljem životu i školovanju“, rekla je direktor škole Nada Gostić.