+387 53 610 116

Вијести

Матурантима основних школа додијељена свједочанства и признања

Аутор: admin | Ажурирано: 8 Juna, 2021 у 11:23

У  ОШ „Свети Сава“ јуче је одржана традиционална приредба ученика ове школе под називом „Дан ученичких постигнућа“.

Овe године због прописаних правила заштите од вируса корона, на приредби којој су присуствовали само наставници и професори, наступили су ученици који су својим трудом и радом у протеклој школској години остварили значајне резултате.

За ученика генерације 2020/21 проглашена је Сара Дуроња- вуковац, која је од почетка школовања са великим успјехом учествовала у наставним, али и великом броју ваннаставних активности.  Носилац је смеђег појаса, а за девет година колико је члан бродског  КК „Полет“, на  такмичењима на којима је наступала у земљи и иностранству, освојила је низ медаља. Сара је четири године члан и ККК „ Премиум“ са којим је такође забиљежила значајне резултате.

У овој генерацији носилац вукове дипломе је и Милана Рајак.

Приредба је била прилика да се свим осталим учесницима регионалних и републичких такмичења додијеле пригодна признања, а акценат на приредби дат је ученицама које су постигле изузетне резултате на такмичењу из рецитовања, које је ове године оржано по први пут. На приредби су наступиле Анђела Васић, Горана Лукић и Зорана Зечевић, те својим наступом још једном одушевиле све присутне.

Свој рад присутнима презентовао је и ученик осмог разреда Јустин Теофиловић, који је на регионалном такмичењу из историје за рад „Страдање Срба у Сијековцу 1992. године“ освојио прво, а на републичком треће мјесто.

„Успјеси ученика наше школе на регионалним и републичким такмичењима, у условима када су наставу похађали онлајн и гдје су подијељени у двије групе, са часовима који су трајали двадесет минута, изузетно су добри. Школа је  заступљена на свим такмичењима, иако их је ове године било нешто мање збот тренутне ситуације, али остаје нада да ће се у наредном периоду ситуација нормализовати, те да ће се ученици вратити у школске клупе и редовним наставним активностима“, рекао је директор школе Брано Гојковић и истакао да су успјеси на такмичењима ученика традиција школе.

Свечано је било и у ОШ „Лијешће“, гдје је подјелом свједочанстава испраћена још једна генерација ученика. За најбољу ученицу међу 32 матуранта у два одијељења, колико је ове године завршило основно образовање проглашена је Дајана Топић, која је и носилац вукове дипломе.

„Ово је увијек велики дан и за ученике и за нас наставнике. Срећни смо што смо у прилици да свједочимо завршетку једног поглавља у животу ових будућих младих и успјешних људи, који у овом тренутку сами бирају свој животни пут. Честитамо свим ученицима и желимо им много среће у даљем животу и школовању“, рекла је директор школе Нада Гостић.

news
ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ БИЗНИСА МАРГИНАЛИЗОВАНИХ ГРУПА ЖЕНА

Општина Брод расписала је Јавни позив за финансирање бизниса маргинализованих група жена за дод‌јелу бесповратних средстава из средстава Фонда за предузетништво маргинализованих група жена насталог удруженим средствима из буџета општине…

24.05.2024 11:16

news
НАЦРТ СТРАТЕГИЈЕ РАЗВОЈА ОПШТИНЕ БРОД ЗА ПЕРИОД ОД 2022.-2028. ГОДИНЕ

Скупштина општине Брод је на 38. редовној сједници одржаној у сриједу, 22. мај 2024. године усвојила Нацрт Стратегије развоја општине Брод за период 2022.-2028. година. Нацрт можете преузети на овом…

23.05.2024 11:41

news
ДАНАС ПОМЕН СТРАДАЛИМ И ВАНРЕДНА СКУПШТИНА БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ БРОД

“Борачка организација (БО) Брод одржаће данас ванредну сједницу Скупштине, у вријеме одржавања Генералне скупштине УН на којој ће се гласати о резолуцији о Сребреници, а потом ће у 19 часова…

23.05.2024 10:09