Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

ЈАЧАЊЕ УЛОГЕ МЈЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА

У оквиру пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“, у четвртак 8.12.2022. године у Броду је одржана једна од планираних активности. Како је претходно планирано, у Броду је одржана обука о методологији и новој визији мјесних заједница (МЗ). Обука је одржана од 14 часова у сали скупштине општине (СО) за одборнике у СО и за предсједнике МЗ.

На обуци је разговарано о запаженим проблемима у раду мјесних заједница и могућим побољшањима. Циљ ових састанака и обука је да се подигне свијест о важности активног ангажмана грађана за развој локалне зајкеднице. Обуку је водио Драган Вујић, запослен у Градској управи Бијељина, са дуговодишњим искуством у овој области.

У пројекту „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ учествује 11 општина. Након проведених активности, одабраће се три општине за финансијске грантове и подршку унапређења рада мјесних заједница. По завршетку јучерашње обуке, Скупштини општине Брод је предложено да размотре, прилагоде и усвоје сет докумената за побољшање рада Мјесних заједница. Пројекат проводе Савез општина и градова Републике Српске у сарадњи са UNDP.

eskort eskişehir -

Personel Sağlık