+387 53 610 116

Вијести

ЈАЧАЊЕ УЛОГЕ МЈЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 9 Decembra, 2022 у 10:43

img

У оквиру пројекта "Јачање улоге мјесних заједница у БиХ", у четвртак 8.12.2022. године у Броду је одржана једна од планираних активности. Како је претходно планирано, у Броду је одржана обука о методологији и новој визији мјесних заједница (МЗ). Обука је одржана од 14 часова у сали скупштине општине (СО) за одборнике у СО и за предсједнике МЗ.

На обуци је разговарано о запаженим проблемима у раду мјесних заједница и могућим побољшањима. Циљ ових састанака и обука је да се подигне свијест о важности активног ангажмана грађана за развој локалне зајкеднице. Обуку је водио Драган Вујић, запослен у Градској управи Бијељина, са дуговодишњим искуством у овој области.

У пројекту "Јачање улоге мјесних заједница у БиХ" учествује 11 општина. Након проведених активности, одабраће се три општине за финансијске грантове и подршку унапређења рада мјесних заједница. По завршетку јучерашње обуке, Скупштини општине Брод је предложено да размотре, прилагоде и усвоје сет докумената за побољшање рада Мјесних заједница. Пројекат проводе Савез општина и градова Републике Српске у сарадњи са UNDP.

news
РЕСЕРТИФИКАЦИЈА „ПОВОЉНОГ ПОСЛОВНОГ ОКРУЖЕЊА“

Посједовање БФЦ сертификата, домаћим и страним инвеститорима, јасно указује да локална заједница спада у ред оних са повољним пословним окружењем, односно да је у економском и правном смислу сигурна за…

02.10.2023 06:28

news
УСПЈЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈА: ПРИКУПЉЕНО 74 ДОЗЕ КРВИ

У петак 29. септембра је одржана трећа овогодишња акција добровољног даривања крви (ДДК). Овом активношћу започело је обиљежавање „Октобарских свечаности слободе Брод 2023“.

02.10.2023 06:21

news
ПРОГРАМ ОДРЖАВАЊА "ОКТОБАРСКИХ СВЕЧАНОСТИ СЛОБОДЕ"

Поводом предстојећих значајних датума општине Брод, позивамо све грађане, свих узраста, да се учешћем у одабраним активностима, придруже обиљежавању и прослави овогодишњих “Октобарских свечаности слободе”. Р/Б Назив манифестације Вријеме одржавања…

29.09.2023 06:22