+387 53 610 116

Вијести

ИЗУЗЕТНА ПОСЈЕЋЕНОСТ САЈМУ И ГАСТРО ФЕСТУ У БРОДУ

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 5 Septembra, 2022 у 08:06

img

Са додјелом награда најбољима у спремању чобанца, најљепшим понудама традиционалних јела и сајамским штандовима, завршени су овогодишњи Сајам привреде, пољопривреде и туризма и  Гастро фест Брод 2022.

Прву награду за чобанац  добила је екипа Удружења за дјецу и омладину „Срећица“ из Брода. Друго мјесто припало је „Чарди“ из Добоја, док је трећа награда заслужено припала прњаворчанима, екипи „Српско срце“. Оцјењивачка комисија је имала захтјеван задатак, јер су сви котлићи, према оцјенама жирија, спремљени с пажњом. Ове године је било рекордних 129 екипа, а умјеће у кувању овог јела показали су гурмани из Републике Српске, Србијe, Хрватске, Пољске, Чешке, Словачке и Мађарске.

Штанд удружења „Жене Гнионице“ из Вукосавља проглашен је најуређенијим, најразноврснији приредиле су чланице УЖ „Винска“, најтрадиционалнију трпезу имало је УЖ „Ђурђевак“ из Лијешћа, најпосјећији је био штанд УЖ „Домаћице“, док су се најдекоративнијим штандом представиле гошће из Рековца (Србија). Многобројни посјетиоци су имали прилику дегустирати бројне делиције; бика с ражња, прасетину, јагњетину, јела с роштиља, разне врсте печења, пецива, производе од меда, пите, колаче и друге специјалитете спремљене на традиционалан начин.

Уз позив на Сајам и Гастро фест у Броду наредне године, директор локалне Туристичке организације Горан Вукојевић, поручио је да и на овај начин промовишу традиционалну кухињу која може постати бренд овог подручја. Начелник општине Брод Зоран Видић је рекао да овај догађај има пуну подршку локалне управе: „У наредном периоду, са оваквим начином организације, намјеравамо да Гастро фест постане регионални догађај по коме ће Брод бити препознатљив, а с обзиром на овај број учесника и посјетилаца, сигурно смо на добром путу“.

Репортажу о овом догађају са фото албумом можете погледати на порталу Радио Брода.

news
ОДРЖАНА РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БРОД

У уторак 30.5.2023. г. одржана је 27. редовна сједница Скупштине општине (СО) Брод. Сједница је одржана у сали СО у згради Поште са почетком у 9 часова.

31.05.2023 10:24

news
ХУМАНИТАРНО ВЕЧЕ СА ЈЕЛЕНОМ ШКРБИЋ

Пјесничко дружење је намјењено прикупљању средстава за помоћ у лијечењу Милане Гајић обољеле од Лафора болести.

30.05.2023 06:44

news
ДЕЛЕГАЦИЈА БРОДА НА СВЕЧАНОСТИ ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ БОРОВО

Делегација општине Брод, на позив начелника општине Борово Зорана Баћановића, посјетила је Борово у Хрватској.

25.05.2023 08:50