Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

ДЕЛЕГАЦИЈА ШВЕДСКОГ ГРАДА ХАБО У ПОСЈЕТИ ОПШТИНИ БРОД

У дводневној посјети Броду борави делегација шведског града Хабо. Делегацију предвођену градоначелницом Susanne Wahlstrom, примио је данас начелник Брода Зоран Видић са сарадницима. Тема састанка је била намјера двије општинске администрације да дефинишу проблеме својих грађана и да заједнички аплицирају за средства Европске уније. Ради се о пројекту прекограничне сарадње успостављене кроз Међународни центар за локалну демократију – ICLD.

Начелница Хаба, Susanne Wahlstrom, каже да се двогодишња сарадња са гостољубивим људима у Броду крунише посјетом овој локалној заједници гдје су се упознали са потенцијалима ове општине. –  Од сарадње очекујемо пуно. Слобода говора и развој демократије красе обје општине. Тек требамо пронаћи заједнички језик и урадити заједнички пројекат. Наша посјета Броду је увод у то-, изјавила је Wahlstrom, начелница Хаба.

Начелник Видић, задовољан сарадњом са скандинавском општином, очекује да се позитивне праксе и искуства из Шведске, као развјеног друштва, пренесу на ову локалну заједницу. – Можемо користити њихова знања и искуство у приступању фондовима Европске уније како би заједничким пројектом дошли до додатних средства намјењених заштити животне средине, уређењу инфраструктуре -, рекао је Видић и изразио очекивање да ће до финализације пројекта доћи крајем јануара.

Први онлајн састанак представника двије општине на коме је разговарано о могућим облицима сарадње одржан је у марту прошле, а делегација општине Брод у јуну ове године посјетила је општину Хабо. 

Извор: портал Радио Брода

eskort eskişehir -

Personel Sağlık